E.L.O. plans to offer a positive, safe, and supervised place for students to go after school Monday through Friday from school release time until 6 pm. The program will operate directly on each school campus for an average of 3.5 hours per day.
E.L.O. Hours and Schedule
E.L.O.plans to offer a positive, safe, and supervised place for students to go after school, Monday through Friday, from school release time. The program will operate directly on each school campus for 3 hours per day.
E.L.O. does not operate during intercessions, breaks, and summer time. We will explore supplemental grants to allow us to do this in the future.
3:00 - 3:45 Snacks, Homework, Attendance (45 min)
3:45 - 4:00 Break (15 min)
4:00 - 4:45 LitART (45 min)
4:45 - 5:00 Break (15 min)
5:00 - 5:50 Art & Technology (50 min)
5:50 - 6:00 Clean up (10 min)
The schedule includes about three one-hour blocks (subdivided into smaller learning segments).
- Homework Support/Tutoring
- Picture Book
- Drama Response
- Enrichment and Recreation
- Meet the Masters and art projects based on literature
- Computer lab extension projects and independent skill work
- Cooperative games, social development, skill development
- Special Projects/Events
- Field Trips